Qbah verscheen op vele First Class Music singles o.a. ” Like You ” maar ook de mega klapper ” Pal Verano ” ft. Carlos Barbosa

Qbah begon zijn carrière als verslaggever bij Nieuwe Revu. Hij werd conducteur om een undercover verhaal over de NS te maken, haalde alle voorpagina’s toen hij als laatste Revu-verslaggever schrijver Gerard Reve in Machelen interviewde en maakte naam met een interview met Kelis, waarin de zangeres vertelde dat ze verloofd was met de Amerikaanse rapper Nas.

Later schreef hij als vaste redacteur voor Quote Magazine en de Quote 500. Voor het laatste tijdschrift schreef hij onder andere verhalen over Joop van den Ende, die hij meerdere keren interviewde en volgde. Voor de reguliere Quote maakte Van Gendt onder meer een reportage over Nederlandse ondernemers in Moskou, waaruit bleek dat uitgever Derk Sauer zijn miljoenenbedrijf Independent Media wilde verkopen.

Een jaar later maakte Van Gendt de overstap naar de popjournalistiek. De verslaggever was mede verantwoordelijk voor de opzet van media als StateMagazine.nl en Vibe Magazine in Nederland (samen met Saul Van Stapele en Riza Tisserand). Van Gendt schreef daarnaast weer wekelijks verhalen voor de grote bladen waaronder Nieuwe Revu en het Algemeen Dagblad.

Als muziekverslaggever interviewde hij veel Engelstalige artiesten, waaronder Beyoncé, Shakira, Jay Z, David Guetta, Sean Paul en Lady Gaga. Hij was de eerste die landelijk gepubliceerde artikelen schreef over ‘s lands eigen sterren als Ali B, Afrojack, Hardwell en Broederliefde. Omdat Van Gendt een Spaanstalige achtergrond heeft, werden ook Enrique Iglesias, Luis Fonsi en J Balvin door hem aan de tand gevoeld.

Momenteel werkt Van Gendt als zenderproducer en presentator bij het radiostation FunX. Voorheen was hij hier music director. Van Gendt is hierdoor ook een graag geziene gast in muziekprogramma’s op andere zenders. Als uitvoerend artiest laat hij van zich horen op de albums van Ali B, Brace, Ziggi en The Partysquad. Daarnaast is Van Gendt de host van grote evenementen als Latin Village, Woo Hah en Rotterdam Unlimited.