Onze held en one of Damsco’s finest: Stacey Gray

Stacey Gray Person komt uit Amsterdam en is: vader, Singer Songwriter, acteur, DJ en regisseur. Naast zijn eigen projecten werkt hij parttime bij de NS.

Heldin van Stacey

“Ik kom uit een gezin van vier jongens. Ik ben mijn moeder dankbaar voor de man die ik geworden ben. Mijn moeder heeft mij altijd gestimuleerd in mijn muziek. Hoewel ze niet de financiële middelen had om me te steunen heeft ze me altijd met liefde en trots gesteund en aangemoedigd. Mijn moeder is nog steeds betrokken bij mijn projecten. Zo verzorgt ze de catering bij clipshoots. Als ik er even doorheen zat wist mijn moeder mij altijd weer te motiveren met haar positiviteit en wijze woorden.”

Zijn trots

Naast zijn drukke bestaan en al zijn creative taken en projecten, doet Stacey ook het management van zijn dochter Kyara. Volgend in de voetsporen van haar vader verdient zij op jonge leeftijd haar geld met o.a. commercials. Stacey motiveert haar veel, als zij wilt vloggen geeft hij haar een camera mee. De video’s die zij maakt gaan wel eerst langs Stacey voor dat ze online komen. Zo probeert Stacey zijn dochter alles te geven. “Mijn moeder heeft die mogelijkheden niet gehad om dit voor mij te kunnen realiseren. Dus doe ik hard mijn best dit wel voor mijn dochter Kyara mogelijk te maken.”

Stacey ontwikkelde zich tot een waar rolmodel voor jongeren in de buurt. “Ik hield een vraagsessie online waarin jongeren wilden weten hoe ik in de mediawereld was terechtgekomen. Ze waren me dankbaar dat ik ze concrete tips gaf, bijvoorbeeld bij welke castingbureau’s je jezelf kan aanmelden.”

Naast zijn moeder en dochter is er nog een heel belangrijk persoon in het leven van Stacey, zijn neef Carlos Barbosa.

Mijn neef Carlos Barbosa is heel belangrijk voor mij. Naast zijn advies, steun en vertrouwen werken wij ook nog eens veel samen binnen First Class Music. Hier ben ik bij veel projecten aanwezig. Als A&R van First Class Music ben ik altijd op zoek naar nieuw talent.

What keeps you moving

Mijn creativiteit, in mijn hoofd is het nooit stil. Gelukkig blijf ik scherp en productief met weinig slaap, zo’n 4 a 5 uur is genoeg. Ideeën waar ik aan werk zijn bijvoorbeeld korte films of concepten die ik dan zelf uitvoer. Dit regisseer ik dan zelf en produceer ik samen met mijn cameraman en geluidsman. Bij dit soort projecten betrek ik vaak jongeren uit de buurtof Amsterdam. Zij kunnen dan kennis maken met alle onderdelen om zo te ontdekken aar hun interesses en talenten liggen. Daarnaast houdt het ze van de straat.

Creativiteit staat op nummer één, daar kun je alle kanten mee op. if you can dream it, you can do it. Ik ben blij dat ik jongeren kan helpen zichzelf te ontwikkelen. In plaats van dat ze alleen maar school of het straatleven zien, laat ik ze kennismaken met voor hun een nieuwe wereld die kansen biedt. Als zij naar mij toe komen met een bepaald gevoel of idee kunnen we dat in verschillende manieren uitten. Soms doen we dat in de studio met muziek. Maar ook als zij talent en interesse hebben in video of fotografie help ik ze. Zo hoop ik ze te pushen dat ze veel meer kunnen dan zij zelf denken. Daardoor voelen ze zich gezien en gehoord, dit zijn de jongens en meiden die vaak geen kans krijgen maar ook zij verdienen die.

Een voorbeeld hiervan is de film “Niet meer alleen”. Deze film gaat over jonge mantelzorgers en is samen geschreven met Tiendo Welles. De productie is in samenwerking gegaan met veel jongeren uit de buurt. “Toen ik een oproep plaatste op Facebook over de korte film wilde iedereen meedoen. Ze deden het niet voor het geld maar vanuit betrokkenheid, niemand vroeg of het betaald was.” Tijdens de productie zijn de jongeren gekoppeld aan professionals die ze begeleiden. Ze hebben aan zo veel mogelijk onderdelen mee gedaan van regie tot make-up, van licht to geluid.

Wat was jouw droom?

Ik wilde altijd al muziek maken alleen had ik niet het geld of de middelen hiervoor. Een neefje van mij had wel een studio waar ik wel eens heenging, alleen hier was weinig tijd voor mij omdat ik nog maar een beginner was. Dit motiveerde mij om zelf actie te ondernemen. Ik heb me ingeschreven bij verschillende casting bureaus en daardoor kwam ik bij series als GTST of Onderweg naar Morgen terecht. Met het geld dat ik hier aan verdiende kocht ik een mixer, computer en microfoon. Nu kon ik mijn eigen muziek maken alleen moest e rook een videoclip komen. Omdat ik en de regisseur niet dezelfde visie hadden, dacht ik waarom doe ik dit niet zelf. Door de hulp van mijn neef die op filmsets werkte en mijn beste vriend die op het mediacollege zat heb ik veel kunnen leren. Zo ben ik begonnen met videoclips maken voor beginnende artiesten. Zij hadden niet veel geld en wij konden toch een geode clip leveren. Een voorbeel hiervan is Bonny and Clyde van Gio. Verder heb ik mezelf ook leren draaien en stond ik verschillende clubs, feesten en het voorprogramma van Boef. Ik heb me veelzijdig weten te ontwikkelen, doordat ik mezelf veel heb aangeleerd. Daarom wil ik jongeren zoveel mogelijk veelzijdigheid meegeven, ik wil dat ze het ook zo kunnen ervaren.

Wat zijn je toekomstdromen?
In de toekomst wil ik graag een speelfilm regisseren, dat is mijn volgende plan. Het moet op mijn pad komen of ik moet zelf een script gaan schrijven. Maar ik ga die kans creëren! Soms ben ik nog wel zoekende, de meeste mensen focussen zich op één ding, ik kan dat niet. Ik wil graag de regie in eigen handen houden.

Wat ik aan jongeren meegeef: niets is onmogelijk, obstakels zijn gemaakt om te overwinnen. Don’t quit, onthoudt No guts, No glory. Probeer daarnaast geen rare dingen te doen als je niet lekker in je vel zit, maar zet het om naar positieve dingen, focus op waar je goed in bent.

Allemaal opgelet: de pilot van de serie Incasso die ik regisseer komt binnenkort uit. Hou het in de gaten!

Website: http://www.staceygray.nl/www.staceygray.nl/home-topN.html

Facebook: https://www.facebook.com/officialstaceygray

You Tube: https://www.youtube.com/user/StaceyGrayMusic?feature=watch

Instagram: https://www.instagram.com/sstaceygray/

Twitter: https://twitter.com/SstaceyGray