Geïnspireerd op het gelijknamige boek

In het eerste hoofdstuk begin je meteen met één van de bizarre schietpartijen in de Staatsliedenbuurt van Amsterdam. “Schoten van machinegeweren galmen door de buurt, gevolgd door het geluid van rinkelend glas. De schutters schieten in hun bloeddorst gewoon door hun eigen voorruit. Youssef wordt onder vuur genomen en zakt dodelijk getroffen in elkaar voor een rij deuren.”
De serie is geïnspireerd op het boek Mocro Maffia en dus fictief. Toch zegt misdaadjournalist John van den Heuvel bij RTL Late Night aan tafel het een gedurfd plan te vinden. “Omdat je natuurlijk het gevaar loopt dat mensen zich daar menen in te gaan herkennen.”

Over de eerste twee afleveringen van de serie Mocro Maffia zegt de misdaadjournalist: “Ik kan zeggen dat men er wel in is geslaagd om de sfeer heel goed weer te geven en ook het geweld en eigenlijk ook het trieste bestaan van een aantal met name jonge criminelen, maar dat de personages niet rechtstreeks te herleiden zijn naar degene die echt op dit moment aan de touwtjes trekken.”

Wij van First Class leverde met veel plezier een bescheiden bijdrage aan Mocro Maffia, alle lof voor de Cast , Regie en het team van Videoland/RTL.
Al Benieuwd naar Mocro Maffia de serie? Je kijkt deze dan vanaf nu op Videoland ….
Niet overtuigd? check de trailer: